Hoe benader ik een dropshipleverancier?

Je hebt een leverancier gevonden. Wat is de volgende stap? Dit verschilt per leverancier, aangezien het aanmeldproces niet overal hetzelfde is. Bij de groothandels die dropshipping al jaren aanbieden is vaak het aanmeldproces geautomatiseerd. Je kan dan als dropshipper online een account aanmaken en vervolgens wachten op goedkeuring. In de andere gevallen dien je per e-mail of telefonisch contact op te nemen met de leverancier en aan te geven dat je graag hun producten wilt verkopen op basis van dropshipping.

Waar moet ik op letten bij het aanmelden?

De meeste groothandels die dropshipping aanbieden krijgen vele aanvragen. De kwaliteit van deze aanvragen is niet altijd even goed, waardoor groothandels selectief worden. Daarom is het goed om de aanmelding goed voor te bereiden en te zorgen dat alle gegevens op de meest optimale manier worden ingevoerd.

Staat jouw webshop al online? Een groothandel is hier absoluut gevoelig voor. Aanmelden zonder een webshop geeft je bij voorbaat al een achterstand. Zorg dat jouw webshop er goed uitziet zodat een groothandel haar producten graag toegevoegd ziet worden op de webshop.

Daarnaast helpt het om met jouw zakelijke e-mailadres de aanvraag te verzenden. Een prive e-mailadres zegt in negatieve zin iets over jouw professionaliteit. Een groothandel ziet het liefst correcte en professionele aanvragen.

Mocht daar de mogelijkheid voor zijn; vertel iets over de webshop wat relevant is voor diegene die de webshop beoordeeld. Je hoeft niet direct omzetresultaten te delen, maar het is mogelijk wel raadzaam om te wijzen op de bezoekersaantallen of reviews van de webshop. Dit is goed voor het vertrouwen en vergroot de kans op een succesvolle aanmelding bij de dropshipleverancier.

Op zoek naar een dropshipgroothandel?

Bekijk hier het overzicht van Nederlandse dropshipgroothandels.