Nieuwe webshop laten bouwen of overnemen?

Je hebt een idee en een passende dropshipleverancier gevonden. In de meeste gevallen zou je denken dat de meest logische stap is om een webdesignbureau in te schakelen om een shop te laten bouwen. Toch kan het ook interessant zijn om andere opties te overwegen.

Webshop overnemen

Er staan veel webshops met omzet te koop. Mogelijk zit hier een match tussen en kun je na het overnemen van zo’n shop direct starten met een webshop met omzet en klantenbestand. Uiteraard kun je na overname je eigen ideeën doorvoeren om de webshop nog beter te maken. Op www.webshopovername.nl is een groot aanbod webshops te vinden die te koop staan.

Kant & klare webshop

Een bestaande webshop overnemen vergt vaak een grote investering. Een alternatief is om een kant en klare webshop over te nemen. Het voordeel is dat je direct van start kan gaan met de webshop. Bij het in opdracht laten bouwen van een webshop ben je namelijk al gauw een aantal weken verder (en in de praktijk vaak nog langer). Op de website van Ready To Go is een aanbod kant en klare webshops te zien die beschikbaar zijn voor overname.